Dialoogtheater

WorldQuillingVolgens Truebadoors is de enige manier om verschillen tussen mensen en groepen mensen te overbruggen: door in gesprek te blijven. De verscheidenheid in mensen blijkt groter dan de verschillen tussen culturen. Laten we daarom gebruik maken van de kansen en de mogelijkheden van diversiteit – zowel privé als zakelijk, als maatschappelijk!

Truebadoors  ontwikkelt allerlei activiteiten waarin de dialoog centraal staat, van workshops tot voorstellingen. In dialoogvoorstellingen bijvoorbeeld kan het publiek ingrijpen en bijsturen. Wat moet er veranderen, om een voorstelling anders te laten verlopen? Klopt het wel, wat je dacht dat het effect van een ingreep zou zijn? Zoveel mensen, zoveel zinnen. Iedereen kan op de stoel van de regisseur gaan zitten en een ingreep voorstellen. Als diverse regisseurs onderling van mening verschillen, geen probleem, dan wordt de scene opnieuw gespeeld. Wij noemen deze voorstellingen dialoogvoorstellingen: speels, grappig, dynamisch serieus, waarin in je zowel Speler, Publiek als Regisseur kunt zijn.

Truebadoors Dialoogtheater wordt verzorgd door Parisa Amin en Marcel van der Pol. Zij wisselen elkaar af als Speler/Verteller en Moderator/Joker. Er zijn reeds verschillende dialoogvoorstellingen in de aanbieding. Er komen er zeker nog meer. Veelal op maat gemaakt. Een dialoogvoorstelling is altijd onderdeel van een groter geheel. Dialoogvoorstellingen kunnen samengaan met workshops, een groepsgesprek, lezing, training, speakershow, creatieve en praktische spel/werkvormen, etc.

 

Fragment uit een lezing op de Hogeschool Windesheim
Gepubliceerd op YouTube. Camera: Windesheim tv